+45 3966 3131    +45 3966 1445   info@ihm.dk Partner Portal

Offshore/olie & gas

Offshore/olie & gas

Drift af produktionsplatforme er både dyrt og risikofyldt. I offshore-branchen er man derfor altid på udkig efter innovative løsninger, der reducerer omkostningerne, uden at gå på kompromis med sikkerheden. Smarte kommunikationsløsninger, der integrerer forskellige systemer er en attraktiv mulighed.

Drift af produktionsplatforme kræver forskellige faggrupper - alt fra beredskabspersonale, catering- og driftspersonale til borebisser og ingeniører. Arbejdsopgaverne bliver varetaget i 12 timers holdsskift, hvor holdene typisk arbejder i 14-dage af gangen. Fragt af mandskab er både dyrt og risikofyldt, idet det primært foregår via helikopter.

Kontrolrummets kommunikation er ’maskinrummet’

Kontrolrummet er hjertet i driften af produktionsplatformen. Her foretages al koordinering af platformens faggrupper, kommunikationen med helikoptere og supportskibe og personale på land. Typiske opgaver for operatører i kontrolrummet er

  • Koordinering af opgaver ombord
  • Kommunikation mellem skibe og kraner, helikoptere og personale ombord
  • Alarmering med PAGA anlæg
  • Kommunikation via telefonsystemer til almindelig telefoni og alarmering

Forskellige kommunikationssystemer koster tid og penge

Kommunikationen og koordineringen bliver til tider udfordret, fordi operatørerne arbejder med flere kommunikationsplatforme, herunder forskellige radiokommunikationssystemer. Dermed skal viden distribueres i flere omgange og gennem flere systemer. Besværlig formidling af informationer mellem de forskellige systemer bliver særlig kritisk og problematisk i højrisikosituationer.

Højrisiko-opgaver, som let kan opstå på en produktionsplatform, kræver et stabilt og hurtigt kommunikationssystem, der er nemt og enkelt at betjene. Forsinkelser eller manglende informationer til relevante faggrupper kan i bedste fald forsinke det daglige arbejde, men kan også blive fatale i nødsituationer.

Koordinationen mellem de forskellige faggrupper, supportskibe og helikoptere stiller store krav, og udfordrer operatørerne i kontrolrum. Derfor er der stor efterspørgsel efter kommunikationssystemer, der bygger bro over de forskellige kommunikationsplatforme og -systemer, så opgaverne kan løses sikkert og effektivt, og som i sidste ende minimere risikoen for fatale uheld.

Ét effektivt og unikt integrationssystem

IHMs kommunikationsløsninger er særdeles attraktive for offshore-branchen. Løsningerne er state- of-the-art, 100% kundetilpassede og afspejler IHMs 25 års branche know-how og -erfaring med kontrolrumsløsninger til højrisiko-brancher.

IHMs løsninger integrerer ombordværende radiokommunikationssystemer, så operatørerne kan kommunikere direkte med alle ombordværende faggrupper og lave opkald til individer eller grupper af brugere.

Mulighed for integration til det interne telefonsystem, gør det muligt at formidle fx telefonopkald til radiobrugere eller omvendt. Det muliggør også, at operatøren eller radiobrugerne kan foretage annonceringer direkte ud i PAGA Systemet.

Bemandet kontrolrum på land reducerer risici og giver store besparelser

Som noget helt nyt og unikt, har IHM lanceret en løsning, som gør det muligt at udføre kommunikationsmæssige operatørarbejder på land istedet for operatører på selve platformen. Princippet går i al sin enkelhed ud på at spejle kommunikationssystemerne i kontrolrummet på produktionsplatformen til et kontrolrum på land.

Løsningen giver store driftsbesparelser i transport af mandskab og reducerer risici i forbindelse med fragten af mandskab.

En sidegevinst er fx, at kontrolrummet kan bemandes med personale og eksperter, som ikke behøver en offshore-uddannelse. I tilfælde af en krise kan dette betyde, at indsatserne kan effektiviseres.

IHM tilbyder flere offshore-løsninger, store som små, der alle kan skaleres op og ned og tilpasses netop jeres behov. I offshore-løsningerne indgår bl.a. IHM COM4500MCS.

Se materialer om IHM’s løsninger

Certificeringer

IHM Certifikater

Find din lokale distributør

IHM global presence NY

Find distributør

Kontakt

IHM A/S
Vandtaarnsvej 87
DK – 2860 Søborg
Telefon: +45 39 66 31 31
Fax: +45 39 66 14 45
info@ihm.dk
www.ihm.dk

Persondata >

Salgs- og lev. betingelser

 
Få tilsendt nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Til dig, der er interesseret i nyheder, tendenser og aktuelle cases inden for netop din branche.