+45 3966 3131    +45 3966 1445   info@ihm.dk  

  • Hjem
  • Nyheder
  • Forvarsling af alarmer reducerer antallet af falske udkald

Forvarsling af alarmer reducerer antallet af falske udkald

09 maj 2022

Forvarsling af alarmer reducerer antallet af falske udkald
Med MotoTRBO-løsning fra IHM sikrer indkøbscentret Amager Centret, at brandvæsenet kun bliver kaldt ud til brand, når alarmen er reel, og at omkostninger forbundet med evakueringer for centrets butikker minimeres væsentligt.

Amager Centreret har i gennemsnit haft 8-10 forvarslinger til brand årligt. Disse er typisk udløst i forbindelse med håndværkeres arbejde eller ved madlavning hos butikker og restauranter. Uden radiosystemet ville en udløsning af en alarm betyde, at brandvæsenet ville blive tilkaldt og centrets skulle evakueres for personale og kunder. Sidstnævnte betyder især store omkostninger for butikkerne ift. omsætningstab samt tab på mad under tilberedelse hos Føtex og Irmas slagterafdelinger samt restauranter.


Forvarsling

Med det nye system sendes en forvarslingsalarm fra detektorer rundt om i centret til Amager Centrets ABA-central. Driften og vagterne har så 3 minutter til at tjekke, hvorfra alarmen er blevet udløst og kan udskyde alarmen i yderligere 6 minutter.

Driften og vagterne tjekker hvilken alarm, der har opfanget røgen, hvorefter de fysisk tjekker, om alarmen er reel, eller om det er en falsk alarm. Er alarmen falsk kan vagterne nå at afmelde udkaldet hos brandvæsenet samt undgå en evakuering af centrets personale og kunder.


Radiosystemet

Løsningen består af et MotoTRBO radiosystem, hvor der er tilknyttet 8-10 MotoTRBO radioer, der er tilknyttet Centrets eksisterende ABA-alarmcentral i centret aktiverer en alarmindgang i radiosystemet. Foruden hurtig aktion ved alarmering anvendes løsningen også til en mere effektiv kommunikation mellem driften, vagter og servicepersonale.

’Vi er meget tilfredse med radio-løsningen, idet vores service over for vores kunder øges betydeligt, udtaler Michael Skyt, som er driftsleder i AmagerCentret, og fortsætter: ’Vores erfaringer er, at vi vinder ca. 15 sekunder ved alarmeringen i forhold til brug af mobiltelefoner – og disse ekstra sekunder kan være afgørende, når alarmer udløses.’

Se materialer om IHM’s løsninger

Certificeringer

IHM Certifikater

Find din lokale distributør

IHM global presence NY

Find distributør

Kontakt

IHM A/S
Vandtaarnsvej 87
DK – 2860 Søborg
Telefon: +45 39 66 31 31
Fax: +45 39 66 14 45
info@ihm.dk
www.ihm.dk

Persondata >

Salgs- og lev. betingelser

 
Få tilsendt nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Til dig, der er interesseret i nyheder, tendenser og aktuelle cases inden for netop din branche.