+45 3966 3131    +45 3966 1445   info@ihm.dk  

  • Hjem
  • Nyheder
  • IHM leverer vagtcentral til østjyske beredskaber

IHM leverer vagtcentral til østjyske beredskaber

04 februar 2020

En samlet operativ organisation vil fra 1. september sikre borgerne i store dele af Østjylland. Det nye partnerskab mellem Beredskab & Sikkerhed samt Østjyllands Brandvæsen betyder, at der etableres en IHM-vagtcentral i Århus samt en Operationschef-funktion.

Anbefalinger fra Robusthedsanalysen fra 2019* var en af årsagerne til det kommende nye partnerskab mellem Beredskab & Sikkerhed og Østjyllands Brandvæsen. Rapporten, der blandt andet peger på nødvendigheden af at få et øget overblik over ressourcer på tværs af kommuner og regioner, styrkelse af den operative ledelse og vagtcentraler på tværs af redningsberedskaber, bliver med det nye partnerskab fra 1. september virkeliggjort i de to beredskabsområder.

Valg af IHM Vagtcentralsløsning

Valget af en IHM Vagtcentralsløsning lå lige for, idet Beredskab & Sikkerhed allerede har erfaringer med denne, og at vagtcentralsløsningen med nogle tilretninger vil matche beredskabernes samlede behov og ønsker nu og i fremtiden.

Et godt samarbejde

Vagtcentralsløsningen, der skal håndtere brand- og tyverialarmer samt nødkald skal være i drift 1. september 2020. Det er en meget kort deadline, og stiller store krav til både beredskaberne og IHM.

’For at komme i mål med vores fælles udfordring kræves et godt samarbejde. Den vigtigste ’driver’ for et godt samarbejde med os er lydhørhed over for vores behov. Det får vi i samarbejdet med IHM,’ udtaler Kasper Sønderdahl, Beredskabsdirektør hos Østjyllands Brandvæsen, og fortsætter: ’IHM lytter til os, og vi oplever, at vi i fællesskab finder løsninger – hurtigt og gnidningsløst.’

Michael Sass Andersen, som er Udviklingschef hos IHM og ansvarlig for projektets gennemførelse, er lige så optimistisk og siger: ’Teknik er teknik, men det allervigtigste for at få etableret en fælles vagtcentral på godt 6 måneder, er et godt samarbejde.’ Han uddyber: ’Vi har i tidens løb gennemført flere større migreringer og større projekter her og i udlandet, og det gennemgående træk for et godt og konstruktivt samarbejde, er en god, åben og ærlig kommunikation samt åbenhed overfor kundens ønsker og behov.’

Flere beredskaber ind i partnerskabet?

Med partnerskabet etableres også en Operationschef-funktion, som er en styrkelse af den operative ledelse. Det betyder, at der døgnet rundt vil være 2 vagtcentraloperatører og 1 operationschef på vagt. Hidtil har Østjyllands Brandvæsen kun haft én operatør på vagt om natten.

’En evt. ny partner skal være meget velkommen,’ inviterer Kasper Sønderdahl. ’Alle vil kunne få nytte af setup’et. Det skal dog understreges, at en evt. ny partner skal bidrage - bl.a. til Operationschef-funktionen. Beredskab & Sikkerhed bidrager med 1/7 og Østjyllands Beredskab med 6/7.’

Operationschefen og de to operatører døgnet rundt er vigtige elementer i partnerskabet, idet disse er essentielle for at skabe et effektivt og robust beredskab. Effektiv operativ ledelse skaber også tryghed for de ansatte og giver bedre arbejdsforhold for de 2 operatører på vagt. Fx hvis der er flere indsatser i gang på samme tid, er der to til at sørge for, at beredskaberne opretholder robustheden i beredskaberne. Dette gør arbejdssituationen mindre stressende.


For information om IHM Vagtcentralsløsning, læs mere her:

Se materialer om IHM’s løsninger

Certificeringer

IHM Certifikater

Find din lokale distributør

IHM global presence NY

Find distributør

Kontakt

IHM A/S
Vandtaarnsvej 87
DK – 2860 Søborg
Telefon: +45 39 66 31 31
Fax: +45 39 66 14 45
info@ihm.dk
www.ihm.dk

Persondata >

Salgs- og lev. betingelser

 
Få tilsendt nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Til dig, der er interesseret i nyheder, tendenser og aktuelle cases inden for netop din branche.