+45 3966 3131    +45 3966 1445   info@ihm.dk  

DR

DR

IHM har skabt en løsning til DR, som via mobiltelefoner sikrer stabil lydforbindelse uden forsinkelser mellem reportere i felten og studieværterne. Med en styringsløsning udviklet af IHM kan reporterne nu ringe direkte ind i studiet og selv stille videre til andre radio- eller TV-studier.

DR havde udfordringer i arbejdsgangen med at håndtere kontakten mellem radio- og TV-studierne og reporterne i marken. Det var uhensigtsmæssigt for reporterne, at der var mange forskellige numre at holde styr på afhængig af, hvilket studie, de skulle igennem til. De samme reportere bliver også i stigende grad brugt på flere forskellige platforme fra DR1 til DR2 til radioen, og ofte forsvandt signalet i omstillingsprocessen. - Når det kommer til lyd, er det en følsom proces, fortæller Steen Skaarup fra IHM. Lyden er aldrig bedre end det svageste led, og i DRs tilfælde var det reporternes mobiltelefon, som udgjorde dét led.

Det viste sig, at én af IHMs allerede eksisterende løsninger kunne konfigureres til at imødekomme det, DR havde brug for. De dyre højkvalitets-lydforbindelser er nu skiftet ud med en simpel løsning, der gør arbejdet nemmere for både producere, studieværter, interne telefonansvarlige og lydmænd. Stabil lyd IHM-boksen, som styringsløsningen hedder i daglig tale hos DR, kører over DRs interne IP-telefoni. Via et nummer til IHM-boksen hos DR, kan reporterne nu ringe direkte til studiet, og fra mobiltelefonen selv stille videre til andre studier eller til DR radio. For produceren betyder det, at han på forhånd kan sikre, at lydforbindelsen er klar begge veje, så han undgår at stille om til en journalist, hvor lyden svigter. Løsningen indebærer samtidig en direkte økonomisk besparelse, da det ikke længere er nødvendigt at have flere journalister placeret på det samme sted.

Stor dækning

Hos DR forventer man, at IHM-boksen kan dække 80 % af behovet i forhold til interviews med reportere. Det kan stadig være nødvendigt at klare nogle indslag via satellit eller højkvalitets-lydforbindelser, hvis en reporter fx befinder sig i et krigshærget område uden stabile telefonforbindelser. Men langt hen ad vejen er IHM-boksen tilstrækkelig. For IHM har det været en spændende og utraditionel opgave at løse: - Vores kerneydelser er kommunikationsløsninger til alarmberedskab og sikkerhed, men det er interessant at se, hvordan disse løsninger også kan konfigureres over i noget, som rent funktionelt er mere simpelt, men også er helt afhængig af stabilitet og kvalitet, siger Steen Skaarup fra IHM.

Læg-røret-på funktion

Der skal tilmed videreudvikles på løsningen i nær fremtid. Næste skridt er at udvikle en løsning, så studieværterne via boksen kan lægge røret på for journalisterne, som ofte glemmer det efter endt interview og dermed optager linjen.

Se materialer om IHM’s løsninger

Certificeringer

IHM Certifikater

Find din lokale distributør

IHM global presence NY

Find distributør

Kontakt

IHM A/S
Vandtaarnsvej 87
DK – 2860 Søborg
Telefon: +45 39 66 31 31
Fax: +45 39 66 14 45
info@ihm.dk
www.ihm.dk

Persondata >

Salgs- og lev. betingelser

 
Få tilsendt nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Til dig, der er interesseret i nyheder, tendenser og aktuelle cases inden for netop din branche.