+45 3966 3131    +45 3966 1445   info@ihm.dk Partner Portal

Skt. Olavs Hospital, Norge

Skt. Olavs Hospital, Norge

St. Olavs Hospital i Trondheim sparer rigtig mange ressourcer i forhold til deres tidligere alarmsystem, efter en vellykket implementering af alarmløsning fra IHM. Til den samlede løsning har IHM leveret kontrolrumssoftwaren IHM Multi Alert og tilslutningen til Nødnett, som er den norske TETRA infrastruktur for politi, ambulance og brand. 

Alarmløsningen erstatter IP-telefoni og personsøgere, når det handler om alarmering af akut-teams. Disse alarmeringer bruges i nødsituationer, hvor det er vigtigt, at flere fagpersoner informeres og kaldes sammen så hurtigt som muligt.
Den nye alarmløsning sikrer, at dette er muligt og sparer dermed dyrebar tid og i sidste ende menneskeliv.

Egen Nødnett basestation

I sommeren 2014 fik St. Olavs Hospital deres egen Nødnett basestation, som sørger for radiokommunikation til hele hospitalet. Signalerne fra nødnettet kan nå de fjerneste kroge af hospitalet – også helt ned i de underjordiske hospitalsgange. Hvis den lokale basestation falder ud, vil der stadig være dækning, da man modtager signaler fra andre baser i Trondheim. Derudover er radionettet tilkoblet nødstrøm.

Effektive arbejdsdage

Operatørerne i kontrolrummet har fået en meget lettere arbejdsdag med den nye løsning. For det første kan flere operatører sende en alarm ud til forskellige personalegrupper samtidigt. Og alarmmodtagerne skal blot trykke på en knap for at bekræfte, at de har modtaget beskeden. For det andet er det muligt at nuancere alarmbeskeden, da displayet på nødradioerne har plads til 120 karakterer. Endelig giver alarmløsningen mulighed for både én-til-én samtale og gruppekommunikation.

Operatøren har en række effektive handlemuligheder:

  • Sende standardalarmer, som kan suppleres med fri tekst
  • Se at alarmen er modtaget og bekræftet eller afvist
  • Afblæse en alarm - efter gennemført indsats
  • Stoppe en alarm: En meddelelse sendes til alle, der har kvitteret for alarmen.
Tidligere var det sådan, at for at bekræfte modtagelse af en alarm sendt via personsøger, skulle modtageren ringe tilbage til kontrolrummet. Når der kan være op til 15 personer involveret i en akut-alarm, siger det sig selv, at det kan være en temmelig langsommelig affære.

Flere kommunikationsveje

Selvom den nye alarmløsningen kan erstatte både personsøgere og mobiltelefoner, vil det stadig være IP-telefoni der er den primære kommunikationsform på St. Olavs Hospital. Men når det gælder akutte, livstruende situationer, der kræver en sikker og effektiv indsats, er det kun den nye alarmløsning der kan løse opgaven.

Fakta om St. Olavs Hospital

St. Olavs Hospital er universitetshospital for midt-Norge. Byggeriet af hospitalet vil være endeligt afsluttet i 2015. Patientbehandling, forskning og uddannelse er integrerede funktioner. Hospitalet har 9726 ansatte.

Se materialer om IHM’s løsninger

Certificeringer

IHM Certifikater

Find din lokale distributør

IHM global presence NY

Find distributør

Kontakt

IHM A/S
Vandtaarnsvej 87
DK – 2860 Søborg
Telefon: +45 39 66 31 31
Fax: +45 39 66 14 45
info@ihm.dk
www.ihm.dk

Persondata >

Salgs- og lev. betingelser

 
Få tilsendt nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Til dig, der er interesseret i nyheder, tendenser og aktuelle cases inden for netop din branche.